Musiktävling förhandsvisning

Hylla olika och gör din version av rocka sockorna-låten

Svenska Downföreningens Rocka sockorna-låt tog sig in i våra hjärtan och hjärnor och till och med på Virallistan på Spotify i våras.
– Jag är så glad och lycklig över spridningen av låten och att många förskolor och skolor valde att sjunga vår sång på sina skolavslutningar inför sommaren. Nu ser jag verkligen fram emot att få höra vad låten kan inspirera till för mästerverk under hösten! säger Svenska Downföreningens ordförande Veronica Magnusson Hallberg.

Tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar föreningen en musiktävling där ALLA som gillar musik, drömmer om en livespelning och att få spela in en musikvideo är välkomna att delta.
– Det gäller att med sin egen tolkning av Rocka sockorna-låten charma eller imponera på vår jury. Sedan kan drömmen slå in! fortsätter Veronica. – Vår originalsång är utgångspunkt, men det är helt fritt att välja vilken genre eller sound som helst, i bästa ”Så mycket bättre”-anda!”

Lyssna på låten och se text och ackord

På sidan ”Sång och film” kan du ladda hem låten och se text och vilka ackord som används.

Skicka in ditt bidrag

 

Skicka följande till rockasockorna@svenskadownforeningen.se:

• Namn och ålder på samtliga som medverkar i bidraget
• Telefonnummer till dig som skickar in bidraget

Tävlingsbidrag kan skickas in under hela hösten, fram till och med den 17 december.

 

Alla bidrag publiceras löpande här på rockasockorna.se
Vinnaren presenteras den 1 februari och får sedan spela in sin tolkning med tillhörande musikvideo i professionell studio. Musikvideon lanseras den 1 mars 2018.
Det blir också en livespelning för vinnarbandet, på den stora Rocka sockorna-festen på Världskulturmuseet i Göteborg den 18 mars 2018

Juryn

Rocka sockornas musiktävling - juryn
I vår eminenta jury sitter ”Så mycket bättre”-aktuella artisten Sabina Ddumba, Pa Modou Badjie från det glädjespridande bandet Panetoz, Rocka sockorna-experterna Klara Lüning och Rasmus Wallin och sist men inte minst musikaltextförfattaren Emma Sandanam som initierade och skrev originallåten ”Rocka sockorna”.

Vad är rocka sockorna?

Här kan du läsa mer om varför vi rockar sockorna.

 

Tävlingsvillkor:

  1. ”Rocka sockorna – musiktävlingen” arrangeras av Svenska Downföreningen i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan (SV).

2. Syftet är att skapa nationellt och lokalt engagemang runt Rocka sockornas budskap och uppmuntra till skapande verksamhet, nya kunskaper och nya möten mellan människor genom musik.

3. Alla tävlande ska utgå från original-låten ”Rocka sockorna” och utifrån den göra sin egen version i valfri genre, med fri tolkning.

4. Genom att skicka in bidrag till tävlingen godkänner du publicering i Svenska Downföreningens och Studieförbundet Vuxenskolans publika kanaler, såsom hemsidor, Facebook, Youtube och andra sociala medier. Rockasockorna.se är huvudkanal för tävlingen. Alla bidrag publiceras löpande på huvudsajten.

5. Tävlande förbinder sig, vid vinst, att:

a) Tillsammans med SV spela in vinnarbidraget i musikstudio och skapa en tillhörande musikvideo under februari månad 2018.

b) Uppträda live på Världskulturmuseet i Göteborg söndagen den 18 mars 2018.

c) Ställa upp i eventuella presskonferenser och intervjuer i samband med tävlingen, i både radio, TV och annan media under perioden 1 februari – 31 mars 2018

6. Inspelat material kommer användas i kampanjen ”Rocka sockorna” som ägs och drivs av Svenska Downföreningen.

7. Tävlingen avgörs av en jury som består av två inspirerande musikprofiler; Sabina Ddumba och Pa Modou Badjie, två personer som rockar sina x-tra-kromosomer; Rasmus Wallin och Klara Lüning och sångtextförfattaren som skrev Rocka sockorna-låten; Emma Sandanam.

8. Alla i Sverige kan delta i tävlingen förutom juryn 

a) Den som vill medverka i tävlingen skickar sitt bidrag till rockasockorna@svenskadownforeningen.se

b) Bidraget får vara max 4 minuter långt och skickas som ljudfil eller video (filmat m t ex mobilkamera)

c) En artist kan endast delta med ett bidrag

d) Bidrag som inkommer efter den 17 december 2017 är inte med i tävlingen

e) Anställda vid Svenska Downföreningen eller Studieförbundet Vuxenskolan kan skicka in bidrag som presenteras på hemsidan och på så vis vara delaktiga, men de kan inte delta i själva tävlingen och vinna priser.

Dela med dina vänner

Instagram

Visa hur du rockar sockorna genom att tagga din Instagram-bild med #rockasockorna